September bood rustig nazomerweer en leverde meer mooie en zomerse dagen op dan de afgelopen zomer.  
September 2011 eindigt hiermee op de negende plaats van de tien warmste septembermaanden van de meetreeks. Vijf jaar geleden was september nog een stuk warmer en met 17,9 graden de warmste sinds tenminste 1901.

De afgelopen dagen waren zomers met op verschillende plaatsen temperaturen boven de 25 graden, maar 3 september was de warmste dag van de maand met 29,4 graden in het zuidoosten. Het aantal zomerse dagen (25,0 graden of warmer) is deze maand opgelopen tot vier. Juli telde geen enkele zomerse dag, augustus leverde in De Bilt drie zomers dagen op. De tweede oogstmaand telde 14 warme dagen met 20 graden of meer tegen tien normaal. De laagste temperatuur was 3,3 graden op 16 september in Eelde.

Sittard heeft een score van 16 warme en 8 zomerse dagen  (juli had er maar 3) en de warmste was ook hier 3 september met net geen tropische dag nl.  29,7 graden.

Gemiddeld over het land viel 65 mm tegen 78 mm normaal. De meeste regen viel in het noordwesten, in Den Helder 98 mm, het minst in het zuidoosten met 33 mm in Arcen. De maand steekt gunstig af bii de zomermaanden die aanzienlijk natter waren. Een actief buiengebied zorgde in de nacht van 3 op 4 september lokaal voor overlast door windstoten en zware regen. Aan zee trok de wind tijdelijk aan tot stormachtig, windkracht 8. Op 10 september werd een deel van ons land getroffen door zwaar onweer met hagelstenen van 4 cm in doorsnee, waarna de wind aan de kust op 12 september tijdelijk stormkracht 9 bereikte.
Sittard heeft ook maar 34,8 mm gemeten


De zon scheen gemiddeld over het land 162 uur tegen 143 uur normaal. Zowel juli als augustus waren minder zonnig, wat opmerkelijk is met de afnemende daglengte. Zeeland kreeg circa 170 uren zon, het noorden ongeveer 150 uur.